TRÄNA HOS OSS PÅ SKULTAGÅRDEN

Varmt välkommen att träna hos oss på Skultagårdens Ryttarförening

Hello world

TILLSAMMANS UTVECKLAS VI!


Vad roligt att Du är intresserad av att träna hos oss på SURF. Nedan finner du information om våra olika tränare samt hur du kommer i kontakt med dem. 


VÅRA TRÄNARE

NICLAS HAKING


Niklas är A-tränare i hoppning med vinster och placeringar i 150-hoppning och han har även ridit världscupen.


Niklas har ridit upp ett antal hästar från lätt klass till svår hoppning. Trots sina meriter är Niklas en tränare som tar sig an alla ekipage, från lätt klass till svår hoppning med lika stort engagemang. Niklas är en tränare som med sitt lugn, sin humor och lättsamhet hjälper alla ekipage att få fram sina bästa sidor.


Niklas har även en egen podd ”Hästhoppning med Niclas Haking” samt ett eget TV-program ”Träning med Niclas Haking” på equisport.tv.


Vill du träna för Niclas? Kontakta Elin Nilsson på 0702 - 31 60 40 via sms.


JOHANNA MISTANDER


Erbjuder dressyrträning för ekipage med egen häst/ponny enskilt eller i grupp om två. Träningen anpassas utifrån utbildningsnivå och mål. Utbildningskalan genomsyras i träningens upplägg.


Johanna har tävlingsresultat i Grand Pirx dressyr, med placeringar upp till svårklass. Tävlat ponny på nationell FEI-nivå. Johanna är godkänd dressyrdomare och överdomare. Pågående C-tränarutbildning.


Vill du träna för Johanna? Kontakta Johanna på 0738 - 42 12 80LENA HOLGERSSON


Lena kommer till Skultagården efter antalet anmälningar, under bokningsbara tider i ridhuset och håller i dressyrträningar.


Lena har erfarenhet från unghäst och uppåt. Lena tränar dressyr och markarbete för hopphästar. Lena har tävlat upp till 1,40 hoppning men sadlade 1994 om till dressyr. Lena har ridit upp till intermediare 1b och har även hjälpt elever nå samma nivå.


Lena vänder sig till alla ryttare som vill lära sig grundarbeta och vidareutveckla sig själva och hästen oavsett diciplin.


Vill du träna för Lena? Kontakta Lena på 0703 - 79 67 79EAMON HICKEY


Eamon Hickey, som är från Irland, är känd för att kunna lösa de flesta problem med hästar och har en närmast magisk hand med de stora djuren, han är ofta anlitad för att hålla i clinicer och hjälpa ryttare med olika problem exempelvis inom hoppning eller lastning.


Eamon har tävlat unghäst VM tre gånger i Zangersheide, har placeringar i svår klass och hoppade 2 meter i puissance hoppning.


I dagsläget tränar och hoppar Eamon unghästar. Eamon har utbildad ryttare som tävlat både i OS och VM.

Eamon vänder sig till ekipage på alla nivåer.


Vill du träna för Eamon? Kontakta Maria Andersson 0730 - 48 24 29 via sms.


INGAMAY BYLUND


Ingamay är A-tränare i dressyr, utnämnd till Fellow- och mastertränare. Utbildade sig till ridlärare RIK I, RIK II, RIK III på Strömsholm – fick erbjudande om att stanna som dressyrelev och tränade där i tre år under ledning av Hans Wikne. Tävlade under denna tid hoppning 120, lätt fälttävlan, dressyr från lätt klass till Grand Prix. Var med i SM, NM och EM.

Har ansvarat för Dressyrgymnasiet i Tranås där bland annat Patrik Kittel, Helena Larsson, Minna Telde och Mattias Jansson gick. Arbetat som tränare i Mexico, Kalifornien och England. Coachat Mexicos lag två gånger vid Pan AM spel.


Ingamays tävlingsmeriter: 1970-1990 tävlade Lätt klass till Grand Prix, nationellt och internationellt som landslagsryttare. Vunnit SM, tävlat NM, EM, VM och OS. Främsta resultat i OS i Los Angeles 1984. Brons i lag och 4a individuellt.


Ingamays mål är att lära ryttarna att förstå sammanhanget i hästens utbildning, gör man inte det så finns det ingenting att bygga på. Få ryttaren att skapa kommunikation med sin häst och hitta känslan i sin ridning för att kunna bli ett med hästen.

LINDHA SVENSSON


Mer information kommerunsplash